Par notikumu

Svinīgā izstādes atklāšana notiks š. g. 7. decembrī pl. 15.00 Rēzeknē, Pils ielā 23a. 

Uz to aicināti masu mediju pārstāvji, Latgales Tūrismu centru darbinieki, RTA darbinieki,  pētnieki, docētāji, akadēmijas studenti, RTA pirmā līmeņa studiju programmas “Pārtikas produktu pārstrāde” studenti un absolventi, kā arī citi interesenti.

Studiju programma “Pārtikas produktu pārstrāde” RTA darbojas daudzus gadus, sagatavojot augsti kvalificētus un zinošus speciālistus pārtikas nozarē. Programmas absolventu vidū ir ar pārtikas amatniecību saistīti cilvēki, jaunu produktu izgudrotāji, sekmīgi pārtikas produktu ražošanas speciālisti. Izstādes “Laikapaka. Pārtikas iepakojumā ierakstīts stāsts” autors ir RTA Pārtikas produktu pārstrādes laboratorijas speciālists un mūsu programmas absolvents Artūrs Āboliņš, kurš veic ilggadējo pētniecisko darbu ne tikai par Rēzeknes Piena konservu kombināta vēsturi, bet arī par Latvijas pārtikas vēsturi kopumā. Apkopojot informāciju, vienkopus savācot dažādus pārtikas iepakojumus, etiķetes un citus vērtīgus eksponātus, tika izveidota izstāde. Izvietotie eksponāti un autora stāsts atklāj, kā laika gaitā mainījās ne tikai pārtikas nozare un iepakojuma noformējums, bet arī to, kas veido mūsdienu Latvijas iedzīvotāju ēšanas paradumu pamatus.

Izstāde interesentiem būs apmeklējama, iepriekš piesakot vizīti, saskaņojot laiku. Tā kļūs par vēl vienu tūrisma objektu, kuru var iekļaut tūrisma maršrutos izzinot  Latgali, Rēzekni. 

Gaidīsim svinīgajā izstādes atklāšanā!

Lolita Kivleniece-Kuzņecova, 

RTA Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Publicitātes foto