Par notikumu

ESI Inkubācijas programma PROTOTYPE IT ir paredzēta biznesa idejas pilnveidei un prototipa izveidošanai 4 mēnešu laikā. Šo mēnešu laikā mēs komandas vadīsim caur rūpīgi izplānotu mācību un praktisko darbību sesijām, lai noslēgumā ikviena komanda būtu vismaz soli tuvāk sava biznesa laišanai dzīvē! 

Programma ir atvērta dažādām studentu komandām: gan agrīnā attīstības stadijā, gan jau izveidotiem jaunuzņēmumiem (līdz 3 darbības gadiem), kas meklē papildu impulsu, lai produktus pārbaudītu un ieviestu reālos tirgus apstākļos. Programmas mērķis ir atbalstīt sociāli atbildīgu un ilgtspējīgu biznesa ideju izstrādi. 

Piesakoties inkubatora programmai studenti saņem:

●      iespēju sadarbībā ar uzņēmējiem un nozares profesionāļiem apgūt pamatzināšanas biznesa izveidei un validācijai;

●      pieteikties 4500 EUR finansējumam pirmā prototipa izveidei; 

●      izmantot biroja telpas Rīgā vai Rēzeknē komandas darbam.

ESI Inkubatoru organizē studentu inovācijas programma ESI, sadarbībā ar Rīgas Ekonomikas augstskolu un Techhub Riga. 

2022. gada decembrī mūsu Inkubators lepojās ar pirmajiem absolventiem. Absolventu vidū bija tādas biznesa idejas kā kritušu koku lapu pārstrādāšanas tehnoloģija kaķu tualetes granulās, roboti, kas palīdz lauksaimniecībā un seksa rotaļlietu un produktu izstrāde. Līdz šim mūsu dalībnieku vidū bijuši dažādu augstkolu studenti - no Rīgas Ekonomikas augstskolas, Latvijas Mākslas Akadēmijas, Rīgas Juridiskās augstskolas, Banku Augstskolas, Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās Universitātes un citām Latvijas augstskolām. Inkubators ir pierādījis, ka ikkatra dalībnieka īpašās prasmes un pieredze ir viens no faktoriem, lai biznesa ideja pierādītos unikāla un pieprasīta tirgū!

Mūsu inkubatora programmas absolventu komentārs par to, kā viņu biznesa idejas attīstībai palīdzēja ESI Inkubators:

“Digitālā Mācību Darbnīca”  

Eduards Aksjoņenko

Airita Aksjoņenko 

Privātpersonām un uzņēmumiem nepieciešami īsi apmācību kursi. Vienkāršots, aizraujošs un pedagoģiski korekts veids attālināto apmācību kursu pasniegšanā. 


Mēs kā komanda, pirmkārt, ļoti daudz iemācījāmies no individuālajām nodarbībām un mentoringa sesijām – kā veidot biznesu no pamatiem, un kā testēt to kopumā. Otrkārt – guvām augstvērtīgu pieredzi no ESI-STARTUP organizētā formāta mūsu inovatīvās idejas attīstībā un veiksmīga prototipa izveidē. Pateicoties koordinācijas procesam programmas ietvaros, kā arī saliedētam komandas darbam (Airita un Eduards) – mēs tikām iedrošināti eksperimentēt, pielietot 4 mēnešu laikā intensīvu kursu un programmas apguves ietvaros gūtās zināšanas un prasmes. Idejas attīstība sekmēja arī sarunas ar potenciālajiem sadarbības partneriem (izglītības un komerciestādēm). 

Programmas koordinēšana, piesaistītie profesionāli-mentori, kā arī koncepts kopumā tiek vērtēts ar “izcili”. Liels paldies par šo iespēju!


Programmu kopīgi īsteno vairāki izglītības un industrijas pārstāvji – Rīgas Ekonomikas Augstskola, Latvijas Mākslas akadēmija, Rīgas Juridiskā augstskola, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, konsultāciju uzņēmums Civitta Latvija un nozares partneri (Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija, Zero Waste Latvia, Techhub Riga, Cietvielu fizikas institūts, Latvijas Universitāte, Rēzeknes Biznesa asociācija, Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija).

Pieteikšanās norit elektroniski, iesniedzot pieteikuma formu tiešsaitē. Pieteikšanās: https://www.inkubators.esi-startup.lv/lv. Pieteikšanās termiņs 23. janvāris.


Plašāka informācija par ESI studentu inovāciju programmu un pieteikšanos citiem pasākumiem:

Tīmekļa vietne: https://esi-startup.lv/

Facebook lapa: https://www.facebook.com/ESIdrosmigs

LinkedIn lapa: https://www.linkedin.com/company/esidrosmigs

E-pasts: info@esi-startup.lv

 

Programmu līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un atbalsta Printify, SEB un RIMI.

Projekta numurs: 1.1.1.3/21/A/008.a.