Tas ir stāsts par ceļu, sevis meklēšanu, šķēršļiem un izvēlēm, galvenā no kurām ir: nest gaismu un pašiem būt par gaismu, neskatoties uz visu, ko piedzīvojam gan ikdienas reālijās, gan pasaules notikumu kontekstā. Klipā, tāpat kā dziesmā, etniskais un tautiskais satiekas ar urbāno, bēgot, savienojoties un galu galā papildinot viens otru.

Evika, domājot par jauno folkloras kopas “Upīte” klipu, kas ir jau piektais kopdarbs ar šo kolektīvu, saka: “Uzreiz jau zināju, ka gribēšu dalībniekus redzēt ne ierastajos tautastērpos un villainēs. Ideja par tautiskā krekla stilizāciju radās pati par sevi, turklāt tā bija arī lieliska iespēja parādīt sevi. Tas organiski iederējās arī studiju procesā. Īstenībā tas bija pirmais mēģinājums tam virzienam, kurā ceru nākotnē strādāt – apģērbu dizains, kas balstās, pirmkārt, uz ilgtspējīgiem risinājumiem (otrreiz pārstrādāts/izmantots audums un auduma atgriezumu izmantošana apģērba tapšanā), otrkārt, uz stāstu, ko stāstu caur savām skicēm, kas redzamas auduma apdrukā. Šajā, klipam veidotajā, kolekcijā redzama skice, kas principā atgādina, ka katrs no mums ceļa sākumā, iespējams, ir neveikls un bikls, bet tikai darot un izprotot visas savas un dzīves ēnas puses var nonākt vismaz nelielu soli tuvāk katra individuālajai perfekcijai. Šis bija liels izaicinājums, jo tērpi tapa trīs nedēļu laikā. Tapšanas gaitā vēlreiz apstiprinājās skicē ieliktā ideja”.

Evika saka paldies RTA docētājiem par padomu un atbalstu, kā arī māksliniecei Danai Vasiļjevai (studiju programmas “Apģērbu dizains un tehnoloģija” 1. kursa studentei) par faktisku darbu un palīdzību abu pirmā, bet noteikti ne pēdējā kopprojekta tapšanā!

Daudz radošu ideju jauniem projektiem turpmāk!

 

RTA Sabiedrisko attiecību nodaļa

Publicitātes foto