Projekta konsorcijs attīstīja kopīgo apmācību programmas moduli, pilnveidoja mācību plānu, uzsāka pasniedzēju apmācību programmas, kā arī izveidoja mācību priekšmetu “Sociālā uzņēmējdarbība”. Projekts tuvojas noslēgumam, tāpēc 2022.gada 1.decembrī norisinājās projekta rezultātu izplatīšanas seminārs, uz kuru tika aicināti vietējie uzņēmēji un citi apmeklētāji.

4 stundu garajā seminārā norisinājās projekta idejas prezentācija, kā arī tika sniegts skaidrojums par konceptu “Sociālā uzņēmējdarbība”, tās vidi un atšķirībām no komercdarbības tās klasiskajā izpausmē. Kā viens no prezentētājiem tika aicināts sociālais uzņēmējs “Burbuļu pasaule”, kas nodarbojas ar bērnu runas attīstīšanu, izmantojot burbuļus.

Tika apspriesta augstākās izglītības loma sociālās uzņēmējdarbības veicināšanā. Semināra ietvaros tika uzsvērts, ka visizplatītākais sociālās uzņēmējdarbības šķērslis, ir izpratnes trūkums par sociālās uzņēmējdarbības būtību.

Projektā piedalījās gan uzņēmēji, gan plaši tika pārstāvēti jaunieši. Vairāki jaunieši uzsvēra, ka apsver domu iesaistīties sociālajā uzņēmējdarbībā gan kā tās ieviesēji, gan kā nodarbinātie. Gan kafijas pauzes laikā, gan pēc semināra tieši jaunieši bija tie, kas izteikti izrādīja interesi. Sarunu gaitā tika konstatēts, ka karadarbība Ukrainā daudzus jauniešus ir motivējusi vairāk pievērsties sociāliem jautājumiem, ne tikai banālai naudas pelnīšanai un savu vēlmju apmierināšanai. Tādā veidā projekta rezultātu izplatīšanas seminārs izvērsās par interaktīvu pasākumu, kurā tika ģenerētas jaunas idejas un veidoti noderīgi kontakti starp uzņēmējiem, jauniešiem un RTA. Kopumā semināra apmeklētāji ļoti atzinīgi novērtēja šī projekta nozīmi un lomu mūsdienu sabiedrībā, jo projektā izstrādāto metodiku un kursus varēs izmantot jebkura augstākās izglītības iestāde mācību programmu uzlabošanai.