Atis akadēmijā tika izvirzīts un ieguva balvu “Gada sportists 2023”. Jaunietis 2023. gadā ieguva 2.vietu Lietuvas kausa motokrosa pirmajā posmā kvadriciklu klasē.

Ar motokrosu Atis sāka nodarboties 5 gadu vecumā. Pirmo reizi viņu tētis un brālis pavizinājuši ar Enduro markas motociklu, no tā laika zēns izteicis vēlmi nodarboties ar motokrosu. Pirmo kvadriciklu viņš atceras vēl šobrīd, jo tieši treniņu laikā ar šo braucamrīku parādījusies vēl lielāka aizrautība nodarboties ar motokrosu. Jau sešu gadu vecumā Atis piedalījies pirmajās sacensībās. 

Lai apvienot studijas ar profesionālo sportu,  ir nepieciešama disciplīna. Atis cenšas izpildīt visus studentu darbus līdz piektdienai, jo, katru otro nedēļas nogali notiek treniņi, kā arī regulāri jāveic remontdarbi. Tomēr, kad motokrosa sezona sākas, visas nedēļas nogales ir aizņemtas. Citreiz ir jāizvēlas, kur doties uz sacensībām – Latvijā, Lietuvā vai Igaunijā.

Sacensības nekad nevar paredzēt uz priekšu, tā arī notika Aizputē, jo tieši no šīm sacensībām Atim ir visspilgtākās atmiņas. Atis stāsta, ka pirmo reizi piedalījās Quad pro klasē, taču naktī pirms sacensībām lijis lietus, kas trasi padarījis gandrīz vai neizbraucamu. Neskatoties uz to, viņam izdevies izcīnīt pirmo vietu.

Vislielāko paldies Atis saka savam tētim: “Tētis vienmēr ir bijis vislielākais atbalsts kā gan treneris, gan mehāniķis, gan vienkārši atbalsts grūtajos un priekpilnajos brīžos”.

Studēt RTA Ati mudināja labās atsauksmes par akadēmijas pasniedzējiem un plašās iespējas, ko augstskola piedāvā studentiem studiju laikā. Programmas izvēle tika saistīta ar interesēm – darbs ar metālu un iekārtu remonts.

Vēlam Atim neatlaidību un veiksmi jaunajā motokrosa sezonā! Lai izdodas savienot savu aizraušanos ar studijām. 

RTA Sabiedrisko attiecību nodaļa

Publicitātes foto