Apskatīja Zuzeum mākslas centru, kas ir jauns mākslas centrs galvaspilsētā un Zuzānu kolekcijas mājvieta. Centrā bija eksponēta izstāde “Porcelāna dzīres — ielūdz Kuzņecovi”. Izstādē varēja redzēt 1000 eksemplāru dažādu priekšmetu, īpaši trauku, no porcelāna, fajansa un māla no Zuzānu privātās kolekcijas. Vienā no centra telpām tika demonstrēts arī video — parādīts Kuzņecovu rūpnīcās ražoto trauku ražošanas darba process.

Šajā dienā tika apmeklēts arī Rīgas Motormuzejs — viens no ievērojamākajiem muzejiem Latvijā, ko raksturo vairāk kā 100 unikāli spēkrati un multimediāla vēsturiska ekspozīcija. Rīgas Motormuzejs ar savu ekspozīciju apmeklētāju acis priecē jau kopš 1989. gada. Gan toreiz, gan tagad tas ir vienīgais šāda profila muzejs Latvijā un lielākais Baltijā. Tomēr, ideja par seno spēkratu muzeju Latvijā dzima jau 20. gadsimta septiņdesmitajos gados, kad neliela entuziastu grupa – Latvijas Antīko automobiļu klubs iedibināja vēl nebijušu kustību – seno spēkratu salidojumus un rallijus. Šie pasākumi pulcēja ne tikai seno spēkratu īpašniekus, bet arī skatītāju tūkstošus.

Mājupceļā ekskursanti iegriezās kvalitatīva interjera kvartālā DECO. Tas ir Baltijā lielākais interjera, dizaina priekšmetu un apdares materiālu tematiskais kvartāls.

Studenti un docētāji mājās devās iedvesmoti jaunām un radošām idejām. Paldies RTA par doto iespēju apmeklēt mākslas un dizaina izstādes un iedvesmoties turpmākajam studiju procesam.

Profesionālā bakalaura studiju programmas “Interjera dizains”

4. kursa studente Jana Kozule