Atklājot pasākumu, RTA studiju un zinātņu prorektore Angelika Juško-Štekele uzsvēra, ka mūsdienu straujajā tehnoloģiju laikmetā ir būtiski sekot līdzi jaunākajām tehnoloģijām un tendencēm savā nozarē, apmeklēt konferences, tīklojoties ar citiem profesionāļiem. Akadēmija no 2025. gada iekļausies Rīgas Tehniskās universitātes ekosistēmā, tādēļ vēl lielāka vērība tiks veltīta dažādu tehnoloģiju, digitālo risinājumu iekļaušanai studiju procesā. 

RTA Inženierzinātņu institūta direktors asoc. prof. Sergejs Kodors prezentēja iepriekšējo gadu veikumu – izstrādātos projektus, sniegtās konsultācijas, kā arī stāstīja par akadēmijas iespējām un atbalstu digitalizācijas veicināšanas procesā uzņēmumiem. 

Klātesošajiem lielu interesi raisīja ekskursija akadēmijas laboratorijās. RTA inženieri Ritvars Rēvalds un Antons Pacejs sniedza ieskatu par tām praktiskajām iespējām uzņēmumiem, kuras ir veicamas sadarbībā ar akadēmiju, jo Fizikālo procesu un lāzertehnoloģiju centrā mācībspēku vadībā studenti veic pētniecisko darbu, kas attīsta zināšanas par konkrētu tēmu, sekmē prasmes, kas nepieciešamas, lai veiktu pētījumus un sekmētu inovāciju ieviešanu dzīvē. 

Akadēmijas mācībspēki ar lielu interesi noklausījās projekta vadītājas Baibas Berovskas informāciju par projektu, tā sekmēto digitālo transformāciju un dažādām inovācijām Latvijā, uzlabojot uzņēmumu konkurētspēju un sabiedrisko pakalpojumu kvalitāti, ieviešot jaunus digitālos risinājumus, palielinot investīcijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jomā pētniecībai un attīstībai.

Latvijā uzņēmumu digitālās transformācijas veicināšanai paredzētais projekts noritēs līdz 2026. gadam. RTA mācībspēki un pētnieki jau šobrīd sniedz savu artavu – vadot nodarbības par mākslīgo intelektu un programmēšanu, sniedzot atbalstu un konsultējot uzņēmumu pārstāvjus. 

Līdzfinansēts no Eiropas Savienības projekta "Latvijas Digitālais akselerators" DAoL, ID Nr. 101083718 un Eiropas Savienības Atjaunošanas un noturības mehānisma ID Nr. 2.2.1.1.i.0/1/23/I/CFLA/002. Eiropas Savienība neatbild par materiāla saturu.

RTA Sabiedrisko attiecību nodaļa

Publicitātes foto