Tajā tika aicināti izglītības un sociālās labklājības nozaru studējošie, lai dalītos ar saviem pētījumiem, sasniegtajiem rezultātiem. 

Atklāšanas uzrunā RTA studiju un zinātņu prorektore Angelika Juško-Štekele sveica dalībniekus, norādot, ka zinātniskās konference ir ļoti nozīmīgs pasākums. “Mēs novērtējam katra studenta uzdrīkstēšanos spert soli zinātnē. Tiem, kuri piedalās pirmo reizi, ir vajadzīgs iedrošinājums. RTA noteikti ir labākā vieta, kur uzsākt pētījumus, kā arī tos veiksmīgi turpināt,” pauda prorektore. 

Konferencē tika pārstāvēti pētījumi pirmsskolas pedagoģijas un metodiku, sākumizglītības, speciālās izglītības, sociālā darba un sociālās rehabilitācijas sekcijās pamatstudiju līmenī, kā arī izglītības zinātņu sekcijā maģistra studiju līmenī.  Konference nodrošināja radošu diskusiju starp studentiem un docētājiem, studējošie varēja saņemt konstruktīvu atgriezenisko saiti un padomus noslēguma darbu izstrādē no fakultātes mācībspēkiem. Īsā cikla profesionālās augstākās izglītības studiju programmas “Pirmsskolas skolotājs” studējošos konsultēja arī pirmsskolas skolotājas, kuras studē maģistra programmā “Izglītības zinātnes”. Sadarbība starp studiju programmu studējošajiem palīdz uzlabot pētniecības darbu un veicina topošo skolotāju profesionālo attīstību.

Zinātniskā konference ir svarīgs iedrošinošs solis studējošo akadēmiskajā ceļā, veicinot topošo skolotāju, sociālo darbinieku un sociālo rehabilitētāju izaugsmi un attīstību gan personīgajā, gan profesionālajā līmenī.

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija nodrošina studijas izglītības un sociālās labklājības nozarēs. Uzņemšana koledžas un bakalaura studijās no 16.jūlija līdz 22.jūlijam, maģistra studijās – no 1.jūlija līdz 25.jūlijam, bet doktora studijās – no 1.jūlija līdz 28.augustam. 

RTA Sabiedrisko attiecību nodaļa

Publicitātes foto