Ilzes reflektanta anketā tika atzīmēta Izglītības, valodu un dizaina fakultātes pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma “Pirmsskolas skolotājs”. “Izvēlējos studēt, jo šī programma spēja nodrošināt manu mērķu sasniegšanu. Mēs bijām studentu kurss, kurš aizsāka programmas īstenošanu RTA. Studējot divus gadus, īsā laikā mēs ieguvām pilnvērtīgu nepieciešamo zināšanu bāzi, lai varētu turpināt pašattīstīties un sasniegt savus profesionālos mērķus. Es to ļoti novērtēju,” stāsta pirmsskolas pedagoga programmas absolvente.

Šobrīd Ilze strādā Ludzas novada Malnavas pagasta pirmsskolas izglītības iestādē “Sienāzītis” par pirmsskolas skolotāju un metodiķi. “Visas studiju laikā iegūtās zināšanas lielākoties tiek izmantotas darbā, protams, dažas tiek pielietotas biežāk, dažas retāk, bet visas noder. Man kā pedagoģei, vienmēr ir svarīgi turpināt savu izaugsmi un attīstību darba vidē, papildinot savas zināšanas, jo izglītības sistēmā daudz kas mainās vai parādās no jauna,” uzsver pirmsskolas pedagoģe.

Kā allaž, studentiem ir daudz atmiņu – piedzīvotais pandēmijas laiks, praktiskie darbi, studiju materiālu sagatavošana, prakšu aizstāvēšana. Ilze saka: “RTA ir lieliska augstskola, kas ir vērsta uz savu un studentu pašizaugsmi. RTA ir pretimnākoši pasniedzēji un labvēlīga vide, kā arī viegli uztverams un labi organizēts mācību process. Pirmsskolas skolotāja programma ir pieprasīta, arī absolventi ir konkurētspējīgi. Vēlos uzsvērt akadēmijas ģeogrāfisko novietojumu – tas ir ļoti izdevīgs Latgalē dzīvojošajiem. RTA ir laba augstskola, kurā ir vērts turpināt savu izglītību. Protams, katrs indivīds, viņa vēlmes un mērķi atšķiras. Tāpēc tiem, kas šaubās, vai izvēlēties RTA vai kādu citu augstskolu, kas atrodas, piemēram, Rīgā, es kā cilvēks ar vairāku gadu pieredzi varu apgalvot, ka RTA iegūtās zināšanas būs noderīgas. RTA ir ideāls piemērs studentu izaugsmes sekmēšanai. Novēlu visiem tiekties uz saviem mērķiem! Sasniedzot vienu mērķi, noteikt jaunu, lai varētu turpināt attīstīties un gūt gandarījumu par paveikto! Mans ieteikums būtu nekad nepadoties un pievērsties savai pašizaugsmei, jo tas ir noteicošais laimīgas un pilnvērtīgas dzīves faktors,” uzsver RTA absolvente.

Jūlijā notiks reflektantu uzņemšana, kurā pilna laika studiju programmā plānotas valsts finansētās budžeta vietas. Aicinām sekot līdzi informācijai.  

RTA Sabiedrisko attiecību nodaļa

Publicitātes foto