5. septembrī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA) ar svētku pasākumu sākās jaunais studiju gads. Akadēmijas rektore profesore Iveta Mietule pateicās pirmo kursu studentiem par to, ka jaunieši izvēlējušies augstāko izglītību iegūt tieši RTA. “Paldies par jūsu izvēli, mēs centīsimies attaisnot cerības, strādāsim tā, lai katrs students var izmantot mūsu piedāvātās iespējas – veikt pētījumus modernās laboratorijās, doties Erasmus+ programmas braucienos, iesaistīties projektos. Mūsu mācībspēki veltīs vislielākās pūles individuālai pieejai, katram, kurš vēlēsies iegūt zināšanas,” akcentēja rektore.

Šī diena nenoliedzami īpaša bija pirmo kursu studentiem, kuri uz augstskolu devās pirmo reizi. Arī šogad Zinību dienā, Rozes svētku konkursa ietvaros, jauniešiem bija iespēja demonstrēt savas dažādās prasmes, cīnoties par godpilno Rozes un Bruņinieka titulu.

Šogad savu dalību konkursam bija pieteikuši seši, drosmīgi pirmā kursa studenti (Ģirts Ločmelis, Endija Medvecka, Laura Kurpenika, Ieva Puzirevska, Zintis Dvinskis, Madara Circene), kas konkursa laikā demonstrēja savus hobijus un talantus, ko vērtējā mūsu žūrijas pārstāvji: RTA Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lolita Kivleniece-Kuzņecova, 3. kursa studiju programmas “Interjera dizains” studente Daira Aleksandroviča un Freš terase pārvaldnieks, RTA absolvents Sandis Proms. Kā jau ierasts, konkursa noslēgumā tika nominēti Rozes un Bruņinieka titula ieguvēji, kuri turpmākā gada laikā pārstāvēs Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju dažādos pasākumos, izstādēs un konkursos. Par šī gada Rozi kļuva Endija Medvecka (RTA studēs Izglītības, valodu un dizaina fakultātē programmā “Pirmsskolas skolotājs”), bet Bruņinieka tituls tika piešķirts Ģirtam Ločmelim (RTA studēs Ekonomikas un pārvaldības fakultātē studiju programmā “Ekonomika”). Endija demonstrēja savu talantu lielformāta ziedu izgatavošanā, dažādu kompozīciju veidošanā, savukārt Ģirts pārsteidza klātesošos ar ģitārspēles un dziedāšanas prasmēm.

Katrs konkursa dalībnieks saņēma piemiņas balvas no akadēmijas, bet uzvarētāji – dāvanu karti no pasākuma atbalstītāja SIA “IGGY bārs”.

Vēlam veiksmi un izturību jaunajā studiju gadā katram studentam, mācībspēkiem, darbiniekiem, lai izdodas kopā veidot ciešu sadarbību un stiprināt Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju.

RTA Sabiedrisko attiecību nodaļa
Publicitātes foto