8. maijā 1. kursa studenti kopā ar studiju programmas direktori Inesi Silicku un pārtikas produktu pārstrādes speciālisti Intu Šaļinu devās izbraukumā uz z/s “Liepkalni”, kur iepazinās ar graudu izejvielām, to pārstrādes veidiem un tehnoloģijām, ražotnes organizāciju.

Sākumā uzņēmēji stāstīja par bioloģisko saimniecību, parādīja iekārtas, kuras izmanto griķu kaltēšanai, lobīšanai un malšanai. Studentiem bija klāstīts ļoti daudz interesantu faktu un pozitīvu lietu par uzņēmējdarbību, atbalsta iespējām no dažādiem projektiem. Tika aplūkota arī Griķu batoniņu ražotne. Ekskursanti viesojās “Griķu rezidencē”, kurā kopā ar saimnieci tapa griķu kotletes un asuškas. Studenti tiek iesaistīti procesā, sekoja instrukcijām, analizēja darba gaitu un klausās Jūlijas Danilinas pieredzes stāstos.

Paldies z/s “Liepkalni” saimniekiem Aleksejam un Jūlijai Daniliniem par vērtīgo ekskursiju.

Inta Šaļina,

RTA Pārtikas produktu pārstrādes speciāliste