Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas studente Signija Igaune studē 2. kursā, vidusskolu pabeigusi Ludzas novada Kārsavā. Viņa atzīmē, ka izvēlējās tieši šo izglītības programmu, un tā bija viena no viņas prioritārajām izvēlēm. “Tā ir programma, kura, manuprāt, būtu noderīga ikvienam, jo māca iepazīt un izprast ne tikai citus cilvēkus, bet arī pašam sevi. Tajā tiek apskatīts darbs ar ļoti dažādām mērķgrupām. Es saprotu, ka tā ir arī ļoti plaša sfēra, kur darboties. Man ir svarīgi – neieslīgt rutīnā un iegūt daudzveidīgo skatījumu uz dažādām lietām un sitācijām,” atzīst S. Igaune.

Studenta dzīve ikvienam ir ļoti svarīgs dzīves posms. Signijai studēšana šķiet aizraujoša. Viņa atzīst, ka esot studentes lomā ne tikai iepazinās ar studiju procesu, bet arī kļuva daudz patstāvīgāka sadzīviskajās lietās. “Studiju laiks ir laiks, kad izaugsme lielākoties ir atkarīga no katra paša – no vēlmes un ieinteresētības, gribasspēka un motivācijas attīstīties. Protams, ir brīži, kad saskaries ar grūtībām. Jāatceras, ka vārds ‘studijas’ ietver sevī gan zināšanas un gandarījumu, gan arī spriedzi, kļūdas un pārdzīvojumus,” pārdomās dalās topošā sociālā darba un rehabilitācijas speciāliste.

RTA studente akcentē, ka studējot akadēmijā ieguva ne tikai jaunus paziņas un draugus, kas ir liels atbalsts studiju laikā, bet arī praktiskās iemaņas. Sevišķi vērtīga esot bijusi tieši prakse.

S. Igaune iesaka citiem studēt RTA: “Šeit ir ļoti atsaucīgi un pretimnākoši lektori. Katram studentam tiek veltīta individuāla pieeja. Arī kursu jaunieši ir aktīvi un draudzīgi, netrūkst dažādu ārpusstudiju aktivitāšu. “Man ir sajūta, ka RTA ir iespēju vieta izaugsmei, kuras atliek tikai izmantot un “mesties jaunos izaicinājumos”. Pati bieži vien dzirdu stereotipu, kas joprojām daudziem ir saglabājies, ka Rīgā ir daudz vairāk iespēju. Tomēr mana pārliecība ir tāda – Rēzeknē ir daudz iespēju, kuras izmantot. Tieši mēs, studenti, esam tie, kuri var pierādīt, ka Latgale un tieši RTA, ir vieta, kur iegūt kvalitatīvu izglītību, kļūstot par pieprasītiem profesionāļiem savā jomā,” pārliecināta Signija.

Jauno studentu uzņemšana sāksies no 14. jūlija, tāpēc šobrīd ir īstais laiks apskatīt studiju programmu piedāvājumu Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas mājas lapā www.rta.lv