Ēnotāji no Ludzas, Viļāniem, Rēzeknes satikās ar RTA darbiniekiem un guva plašu priekšstatu par konkrēto profesiju. Jaunieši bija ieinteresēti uzzināt par rektora, inženiera, dienesta viesnīcas vadītāja, galvenā grāmatveža, dizainera, mehatroniķa, laboratorijas vadītāja, finansista darba specifiku. RTA Sabiedrisko attiecību nodaļas darbu ēnoja divas jaunietes no Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas. Skolniece Laura Sirmā atzina, ka bijusi pavisam citās domās par šo amatu, bet klātienē redzot un uzzinot vairāk, priekšstats krasi mainījies.

Pasākumā skolēni fotografējās ar akadēmijas pārstāvjiem, uzzināja par uzņemšanas nosacījumiem valsts finansētajās budžeta vietās, ciemojās mājīgajā studentu dienesta viesnīcā, ielūkojās Fizikālo procesu un lāzertehnoloģiju centra darbā.

Skolēni atzina, ka Ēnu dienas pasākums patiešām ir vērtīgs, jo sniedz iespēju redzēt darbu no “iekšienes”, radot pārdomas un nākotnē palīdzot izvēlēties atbilstošāko karjeras virzienu.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu.