Ph.D. Eng. Emil Yankov un doktorants mg.sc.ing. Antons Pacejs apmeklēja “Deep Tech Atelier” un “Nordic Optics and Photonics” konferenci, prezentējot materiālu lāzermarķēšanas rezultātus Baltijas reģiona uzņēmumiem un zinātniskajām organizācijām. Konferences laikā interesi par RTA sasniegumiem lāzertehnoloģiju jomā izrādīja pārstāvji no Zviedrijas, Polijas, Vācijas, kā arī vietējie uzņēmumi.

Konferencē piedalījās arī RTA studiju programmas “Sociotehnisko sistēmu modelēšana” doktorants Ilmārs Apeināns un Inženieru fakultātes students Marks Sondors, kuri iepazina Baltijas reģiona zinātnisko organizāciju pētījumus un sasniegumus. Tāpat arī uzmanība tika vērsta uz problēmsituācijām, par tām klāstīja augsto tehnoloģiju uzņēmumu pārstāvji, saistīti ar optiku, skaitļošanu, kvantu datoriem, kiberdrošību u.tt.

Apmeklējot pasākumu klātienē, RTA pārstāvjiem bija iespēja dzirdēt nozares profesionāļus, kā arī sazināties un satikt potenciālos partnerus, investorus un kolēģus. Pateicoties konferences laikā nodibinātajiem kontaktiem tika apmeklēts uzņēmums "Allatherm" (ražotne ir Rīgas pilsētā). Uzņēmuma pārstāvji bija ieinteresēti par RTA prezentētajiem vara (Cu) un nerūsējošā tērauda lāzera virsmas apstrādes rezultātiem. Uzņēmums nodarbojas ar dzesēšanas sistēmu ražošanu kosmosa stacijām, satelītiem un dzesēšanas blokiem. Materiālu lāzera virsmas teksturēšana ļauj uzlabot dzesēšanas efektivitāti dažādās vidēs. Tika izvirzīti nākotnes mērķi un uzdevumi tālākai pētniecībai un inovācijai, kā arī metodes integrēšanai ražošanā.

 

Antons Pacejs,

RTA akadēmiskās maģistru studiju programmas “Lāzertehnoloģijas” direktors

Publicitātes foto