Erasmus+ apmaiņas programmas ietvaros divu mēnešu garumā Utenas koledžas studiju programmas “Pārtikas produktu ražošanas tehnoloģijas” studentes Indrė Juodelytė un Ligita Laucytė Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas laboratorijās izstrādā produktu prototipus sava bakalaura darba ietvaros.

Ligitas Laucytes bakalaura tēma ir “Kaltēts jogurts izmantojot liofilizācijas metodi”, Indres Juodelytes tēma “Kaltēta siera ražošanas tehnoloģija”. Šobrīd Ligita ir izstrādājusi jogurta kraukšķus ar ķiršu un melleņu garšu, bet Indre – kaltēta siera kraukšķu paraugus. Vēlāk studentes atgriezīsies savā augstskolā un veiks produktu prototipu kvalitātes mērījumus (noteiks fizikāli – ķīmiskos un mikrobioloģiskos rādītājus).

Utenas koledžas Inženierzinātņu un tehnoloģiju katedras direktore Gražina Stasiulionienė teica: “Es uzskatu, ka šī ir ļoti laba iespēja mūsu Utenas koledžas studentiem izstrādāt savus pārtikas produktu prototipus. Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijai ir kvalitatīvas iekārtas un zināšanas kaltētu produktu izstrādē, atsaucīgi mācībspēki ar kuru palīdzību jaunieši var izstrādāt reālus produktus. Svarīgi ir iegūt ne tikai teorētiskās zināšanas, bet arī praktiskās, pārtikas ražošanas speciālisti, mūsdienās ir svarīga un pieprasīta profesija darba tirgū”.

Inese Silicka un Gražina Stasiulionienė apsprieda aktualitātes pārtikas produktu pārstrādes nozarē, nākotnes iespējas un sadarbības jaunos, kopīgos projektos.

RTA Sabiedrisko attiecību nodaļa
Publicitātes foto