Par uzvarētāju tiks atzīts pretendents, kura piedāvātā cena būs visaugstākā. Pieteikumi ir jāiesniedz RTA līdz šī gada 28. oktobrim. Piekļuve detalizētam objekta aprakstam tiek izsniegta pēc konfidencialitātes līguma parakstīšanas.

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā izstrādāts bezpakāpju pārvads elektrokartingiem, kas sniedz būtisku izrāvienu šādu mikromobilitātes transporta līdzekļu ražošanā. “Ar LIAA atbalstu Zinātnes komercializācijas programmā mums bija iespēja pilnveidot tehnoloģiju un sagatavot to demonstrācijai potenciālajiem klientiem. Ar projekta atbalstu bija iespējams veikt patenta pieteikuma reģistrāciju un vairākus specifiskus testus, lai noteiktu tehnoloģijas priekšrocības un iespējas. Svarīga bija arī zīmola un tehnisko aprakstu izveide. Tas palīdzēja pārstāvēt RTA vārdu un Latviju starptautiskā izstādē Vācijā, kā arī uzrunāt dažādus tirgus “spēlētājus”, lai novērtētu viņu gatavību izmantot tehnoloģiju. Šobrīd vēl strādājam pie zinātniskās publikācijas, bet paralēli jau esam uzsākuši pārrunas ar potenciālajiem klientiem dažādās nozarēs, kuri izrāda interesi par mūsu izstrādāto risinājumu pielietošanu nākotnē," stāsta komercializācijas specialists Artis Cicens.

Ātruma efektivitāte.

Mazo elektroauto un mikromobilitātes līdzekļu ražotāju izaicinājums ir panākt lielāku paātrinājumu, sasniegt lielāku maksimālo ātrumu un nodrošināt motora uzturēšanu efektīvākajā griešanās diapazonā. Kopumā elektriskais transportlīdzeklis ar aprīkotu bezpakāpju pārvadu, piemēram, var uzbraukt kalnā patērējot mazāk enerģijas. Šāds risinājums nākotnē dotu priekšrocības sporta elektro kartingiem iegūt svarīgas sekundes trasē.

Automātiska vadība un pielāgojamība.

Tehnoloģijas izstrādes laikā tika testēts un izstrādāts risinājums, programmatūra, kas ļauj iestatīt automatiskās vadības sistēmu un pielāgot pārnesumu pārslēgšanos stratēģiju dažādiem braukšanas režīmiem. Tas var noderēt, lai optimizētu transportlīdzekļa veiktspēju dažados pilsētas, trases vai bezceļu apstākļos.

Modulārs dizains.

Šīs tehnoloģijas pamatā ir regulējams dzenošais skriemelis, kas savienots ar konstanto dzīto skriemeli, izmantojot gumijas siksnas pārvadu, bez lubrikanta. Šāda risinājuma priekšrocības ir zemas apkopes izmaksas. Tehniski konstrukciju iespējams modificēt to samazinot vai palielinot pielāgojot dažādiem transportlīdzkeļiem ar dažādu piedziņas elektro motora izvietojumu. 

Bezpakāpju pārvada projekts īstenots, saņemot 289 627 tūkstošus eiro finansējumu darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 1.2.1.specifiskā atbalsta mērķa “Palielināt privātā sektora investīcijas” P&A 1.2.1.2. pasākuma “Atbalsts tehnoloģiju pārneses sistēmas pilnveidošanai” projekta Nr. KC-PI-2020/62 ietvaros.

Pielikuma faili:

Pieteikuma forma

Objekta apraksts

Licences līgums

Konfidencialitātes līgums

Izsoles noteikumi

------------------------------

Augstāk minētā informācija ir šī projekta otrā intelektuālā īpašuma izsole ar 20% sākumcenas samazinājumu. Jo pirmās izsoles ietvaros (30.09.2022. - 14.10.2022.) netika saņemts neviens piedāvājums.