SIA "Geidans Solutions Latvia" ir programmēšanas uzņēmums, kurš darbojas Lielbritānijā un Latvijā, piedāvājot programmatūras un robotikas izstrādes pakalpojumus plašam interesentu lokam. Darbība ir vērsta uz augstu rezultātu sasniegšanu, vēlmi palīdzēt klientiem, izmantot modernās tehnoloģijas efektivitātes palielināšanai, automatizācijai un rentabilitātes izaugsmei visos darbības aspektos.

SIA "Geidans Solutions Latvia" pārstāvēja uzņēmuma dibinātājs Andrejs Geidāns un trīs uzņēmuma inženieri – RTA absolventi Anna Nikolajeva, Andris Balodis un Rihards Krasovskis. Andrejs Geidāns uzstājās ar lekciju par aktuālajām informācijas tehnoloģiju izstrādes tendencēm pasaulē un industrijas prasībām pret jaunajiem speciālistiem. RTA studentiem klāstīja par prakses, darba un karjeras iespējām, norādot, ka meklē ambiciozus, zinošus un labi apmācītus darbiniekus ar izcilām prāta un darba spējām, kuri varētu uzņemties atbildību, strādājot pie sarežģītiem programmēšanas projektiem.

RTA tiek īstenota otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programma „Programmēšanas inženieris”, studējot šajā programmā 4 gadus par valsts budžeta līdzekļiem var iegūt profesionālo bakalaura grādu informācijas tehnoloģijā un inženiera programmētāja kvalifikāciju.

Kā norāda Inženieru fakultātes dekāns profesors Artis Teilāns: “RTA programmēšanas inženieri ir labi sagatavoti, orientējas programmatūras izstrādes procesos, ir pietiekami augstas zināšanas sistēmu arhitektūrā, biznesa lietotņu tehnoloģijās un mākslīgā intelekta pielietošanā u.tt. Šī brīža situācija darba tirgū skaidri parāda, ka programmēšanas inženieri ir arī nākotnes profesija. Arī SIA "Geidans Solutions Latvia" kolēģi apliecina, ka uzņēmumā ārkārtīgi pietrūkst darba spēka šajā sfērā”.

Lai nodrošinātu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) nozares attīstību un izpildītu citu nozaru pieprasījumu pēc IKT speciālistiem, Latvijā būtu nepieciešami 3000 IKT studiju programmu absolventi gadā, secināts domnīcas Certus veiktajā pētījumā.

Līdz šim RTA ar SIA "Geidans Solutions Latvia" veiksmīgi sadarbojusies studentu prakšu nodrošināšanā. Šogad akadēmiju absolvēs vairāk nekā 10 jauno programmēšanas inženieru, tādējādi tikšanās laikā gūta vērtīga informācija un saņemts uzaicinājums RTA absolventiem uz karjeras izveidi perspektīvā uzņēmumā.

Savukārt visi tie, kuri vēlas studēt un nākotnē kļūt par pieprasītiem IT speciālistiem, aicināti pieteikties studijām RTA no 5. līdz 12. jūlijam.

RTA Sabiedrisko attiecību nodaļa
Publicitātes foto