Vebināra tēma: “Sievietes tehnoloģiju pasaulē: No šefpavāres līdz vecākajai inženierei”.

Karīnas stāsts ir iedvesmojošs un parāda, ka ar aizrautību dzīvē var sasniegt jebkurus uzstādītos mērķus. Pēc izglītības Karīna ir konditorejas šefpavāre, taču jau tolaik viņas hobijs bija mācīt bērniem aeronautikas modelēšanu un gaisa kuģu būvniecību. Šobrīd Karīnas pamatprofesija ir darboties kā dronu inženierei FIXAR uzņēmumā. Sekojot savam aicinājumam, Karīna ir atradusi sevi jaunā karjeras virzienā un tagad vēlas iedrošināt arī citas sievietes.

FIXAR ir vadošais bezpilota lidaparātu un programmatūras izstrādātājs, kurš izgatavo dronus gan komerciālajam, gan rūpnieciskajam pielietojumam. Uzņēmumu Latvijā 2018. gadā dibināja Vasilijs Fainveits, izmantojot jaunuzņēmumu vīzu. Šobrīd uzņēmumā ir vairāk nekā 30 darbinieki, un tā produkti tiek pārdoti gan Austrumeiropā un Āzijā, gan arī Kanādā, ASV, Āfrikā, Japānā un Brazīlijā. Viens no uzņēmuma zināmākajiem produktiem ir Fixar 007 – bezpilota lidaparāts, kurš ir pilnībā autonoms un ar vienu uzlādi var lidot līdz pat 60 minūtēm.

Vebinārā Karīna pastāstīs par izaicinājumiem, ar kuriem saskarās strauji mainīgajā dziļo tehnoloģiju jeb “deep-tech” jaunuzņēmumā. Vebinārs notiks angļu valodā tiešsaistē (īsi pirms pasākuma katram dalībniekam tiks atsūtīta pieslēgšanās saiste).

Šis seminārs būs iedvesmojošs ikvienam, kuru interesē iespējas uzsākt karjeru dziļo tehnoloģiju un jaunuzņēmumu jomā, kā arī gūt jaunus profesionālos kontaktus.

Pasākums notiks angļu valodā. Pasākumam ir jāreģistrējas, izmantojot šo saiti: https://forms.gle/JW6egawDEiS3GdSw5

Plašāka informācija par ESI studentu inovāciju programmu un pieteikšanos citiem

pasākumiem:

Tīmekļa vietne: https://esi-startup.lv/

Facebook lapa: https://www.facebook.com/ESIdrosmigs

LinkedIn lapa: https://www.linkedin.com/company/esidrosmigs

E-pasts: info@esi-startup.lv

ESI programmu līdzfinansē “Rimi Baltic”, “SEB banka” un Eiropas Reģionālais fonds. Projekta numurs: 1.1.1. 3./21/A/008.a. ESI programmu atbalsta Rīgas Ekonomikas Augstskola, Rīgas Juridiskā Augstskola, Latvijas Mākslas Akadēmija, Latvijas Universitātes Cietvielu Fizikas Institūts, Rēzeknes Tehnoloģiju Akadēmija un citi industrijas partneri.

Projekta numurs: 1.1.1.3/21/A/008.a.