Trešajā sociālo plakātu konkursā saņēmām 21 jauno mākslinieku 37 darbus (to vidū arī trīs diptihus).

Šogad par labākajiem darbiem žūrija atzina divu mācību iestāžu – Latgales Industriālā tehnikuma (Daugavpils) un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas studentu - Evitas Kotānes, Inetas Auzānes, Valērijas Kudrjavcevas, Dairas Aleksandrovičas, Evitas Strodes, Lauras Bogdanovas, Adelīnas Ambrosovas, Violetas Belkovskas Ksenijas Fjodorovas, Arīnas Hohlovas, Vladas Jurašas, Elīzas Mitrofanovas, Karīnas Tihomirovas veidotos plakātus, kuri oriģinālā un trāpīgā veidā pauda aicinājumu uz atbildīgu lēmumu pieņemšanu, pretošanos dezinformācijai un iesaistīšanos nākotnes sabiedrības veidošanā.  Žūrija vērtēja autoru radošās idejas oriģinalitāti, darba tehnisko detalizāciju un izstrādi, kā arī plakāta iespējamo pielietojamību Eiropas parlamenta vēlēšanu kampaņās.

Konkursa otrajai kārtai – izstādei un apbalvošanai ir nominēti 13 autoru 21 darbi. 9.maijā – Eiropas dienā biedrības ESTO un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas mājaslapās tiks publicēti visi 21 darbi, lai noteiktu Simpātiju balvas ieguvēju.

Konkursa laureātu apbalvošana notiks 2023. gada 16.maijā plkst.13.00 Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas izstāžu zālē, plakātu izstādes atklāšanas pasākumā. Visi dalībnieki, kuru darbi tiks eksponēti izstādē, saņems konkursa dalībnieka diplomus. Tiks pasniegti atzinības raksti 1., 2., un 3. vietas ieguvējiem, kā arī skatītāju simpātiju balva, ko noteiks biedrības ESTO un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas mājaslapu aptaujas balsojums.

2021., 2022 un arī šī gada konkursā iesniegtie plakāti tiks izstādīti vairākās ceļojošās izstādēs dažādās Latgales vietās, rosinot ikvienu paust savu attieksmi par pilsoniskas sabiedrības procesiem un iestāties par Eiropas vērtībām - brīvību, vienlīdzību, līdztiesību, partiju daudzveidību, novērtēt vēlēšanu nozīmību pilsoniskas valsts attīstībā un katra pienākumu iesaistīties lēmuma pieņemšanā un vēlēšanu procesā.

Sociālo plakātu konkurss notiek jau trešo reizi. Pirmajā biedrības ESTO rīkotājā plakātu konkursā 2021.gadā saņēmām 24, bet otrajā - 12 jauno mākslinieku darbu pieteikumus. Labākie no tiem tika izstādīti ceļojošās izstādēs dažādu Latgales pašvaldību publiskās telpās un ārtelpās.

Līdz 15.maija plkst.17.00 aicinām ikvienu nobalsot par savu favorītu! Varbūt tieši tava balss noteiks, kurš saņems skatītāju simpātiju balvu?

 Ziņu sagatavoja

Ilona Rupaine, ilona.rupaine@gmail.com

biedrība ESTO