Vērtētāju vidū bija mārketinga speciālists Raimonds Platacis, SEB bankas pārstāve Inga Matvejeva, RTA asoc. prof. un SIA “Safīra-L” īpašniece Lienīte Litavniece.

Triju mēnešu garumā studenti strādāja komandās pie biznesa idejām, izstrādājot konceptus, vērtējot konkurenci, domājot par noieta tirgu un pieprasījumu. Žūrija izvēlējās spēcīgākās, aktuālākās un inovatīvākās RTA studentu piedāvātās idejas. Godpilno 1. vietu ieguva komanda “Kiberklubs”, kuras iecerē bija izvietot pirmo kiberkluba uzņēmumu Rēzeknē, sadarboties ar oficiālajiem partneriem, lai iegūtu visu nepieciešamo aparatūru, apvienojot video spēļu spēlētājus, fanus un domubiedrus gan klātienē, gan internetā. 2. vietu ieguva komanda “Dvēseļu nams”. RTA studenti piedāvāja izveidot dzīvnieku krematoriju, lai profesionāli, cieņpilni nodrošināšanu dzīvnieku kremāciju, kā arī sniegtu atbalstu klientiem. 3. vietā ierindojās komanda “Perfume By ME”, kura virzīja biznesa ideju: sagatavo pats sev smaržas –izbraukumu meistarklases un smaržu izveidošanas komplekti.

Darbs komandās, domu virzīšana, izaicinājumu apzināšanās un apjausma par biznesa pasauli ir vērtīgs ieguvums katram studentam. Iespējams, ka nākotnē kāda no idejām piedzīvos savu īstenošanu, bet tikmēr jaunieši studijās uzkrāj teorētiskās zināšanas, lai nākotnē pēc augstskolas absolvēšanas pilnvērtīgi varētu iesaistīties uzņēmējdarbībā.

Studiju kurss “Biznesa laboratorija” tiek īstenots Studentu inovāciju programmas sociāli atbildīgai un ilgtspējīgai vides uzņēmējdarbībai ietvaros. Studiju kursu vadīja Rīgas Ekonomikas augstskolas docētājs Viesturs Sosārs un RTA lektore Daina Znotiņa. Programmu līdzfinansē un atbalsta Eiropas Reģionālais Fonds, SEB, Printify un RIMI.