14. decembrī Rēzeknes tehnikumā notika A. Masiļūnes  grāmatas “Povuoru gruomota” atkārtotu izdošanu popularizējošs pasākums, kurā piedalījās tehnikuma izglītības programmu Ēdināšanas pakalpojumi un Interjera dizains 2., 3. un 4. kursu izglītojamie un šīs programmas īstenojošie pedagogi.

Pasākuma dalībnieki ieguva informāciju par A. Masiļūnes grāmatas tapšanas procesu. Dizainere un maketētāja Valentīna Siņakova stāstīja par grāmatas dizaina izstrādi, Zaiga Pettere – par ēdienu fotogrāfiju tapšanu, grāmatas korektore Maruta Latkovska – par iepriekšējā izdevuma latgaliešu rakstu valodas gramatikas uzlabošanu. Projekta vadītāja, idejas autore un dizaina konsultante Diāna Apele dalījās atmiņās par izcilo pavāri Antoņinu Masiļūni.

Rēzeknes tehnikuma skolotāja Samanta Gaile organizēja meistarklasi ,,Masiļūnes salati”: tika gatavoti veselīgi, vitamīniem bagāti rutku, kāļu un burkānu salāti. Pasākuma noslēgumā projekta īstenotāji diskutēja par A. Masiļūnes izstrādātajām ēdienu receptūrām un ieteikumiem garšīgu maltīšu pagatavošanā.

Jaunizdotā A. Masiļūnes “Povuoru gruomota” ir pieejama arī Rēzeknes tehnikuma un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas bibliotēkā. Aicinām to aktīvi izmantot, pārņemot vērtīgu pieredzi ēdienu gatavošanā, veicinot Latgales kultūrvides un tradīciju saglabāšanu!


Rēzeknes tehnikuma direktora vietniece Irēna Kroiče

Foto: Natālija Brokāne