Atsaucoties aicinājumam, iepazīstināt skolēnus ar studentu izstrādātajām apģērbu kolekcijām, stāstīt par apģērbu projektētāja profesijas specifiku, kā arī studiju programmu “Apģērbu dizains un tehnoloģija” viesdocētājas Zelma Pīgožne un Natālija Brokāne kopā ar studentiem devās uz Kaunatas vidusskolu. 

Tikšanās laikā bija iespēja interesentiem ne tikai uzklausīt pieredzi par apģērbu kolekciju tapšanas procesu, bet arī iejusties modeļu lomā, jo līdzi tika paņemti vairāku studentu izstrādāto kolekciju tērpi. Tā kā tērpos tika izmantotas arī RTA pētnieciskajās laboratorijās pieejamās tehnoloģijas, tad ikviens varēja apskatīt, kā gan funkcionāli, gan estētiski apģērbu modeli var uzlabot un papildināt ar lāzergrieztām detaļām, ar lāzermarķētiem ornamentiem, ar 3D drukā veidotiem dekoratīviem elementiem un elektronikas komponentēm – efektīgām LED sloksnēm.

Mūsdienās apģērbu dizaina process nav iedomājams bez šīm un daudzām citām tehnoloģijām, aktuālās modes tendences varam vērot virtuālās skatēs vairāki apģērbu projekta posmi top digitālā vidē, izmantojot specializētās datorprogrammas, tās ir pieejamas arī RTA studentiem. 

Apģērbu projektēšana ir gan radošs, pētniecisks un tehnoloģijām bagātināts process, gan funkcionāli un estētiski baudāms rezultāts.

Silvija Mežinska,

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija

Inženieru fakultātes

studiju virziena “Ražošana un pārstrāde” vadītāja

studiju programmas "Apģērbu dizains un tehnoloģija" direktore