RTA notika radošā darbnīca „Veselīgie našķi”

Otrdiena, 2. Oktobris
Mūsdienās aizvien vairāk un vairāk popularitāti gūst tēma „ēst veselīgi”. Visbiežāk mēs kļūdāmies, domājot, ka, izslēdzot noteiktas produktu grupas no savas ēdienkartes, skaitot tikai kalorijas un iepērkoties veikalā, izvēlēties „eko” vai „bio” produktus, mēs ēdīsim veselīgi. Mēs dzīvojam laikmetā, kad laiks ir nauda”, un bieži vien sākam ievērot neveselīgus ēšanas paradumus.

Diemžēl neveselīgos ēšanas paradumus pārņem arī mūsu bērni. Bet kas tad var būt svarīgāks par bērnu veselību? Lai mūsu ēdienreizes būtu veselīgas, tām jābūt arī sabalansētām, ņemot vērā ļoti daudzas nianses, – dienas režīmu, ēdienreižu skaitu un porcijas lielumu, fizisko slodzi ikdienā, iepirkšanās paradumus utt.

1.oktobrī, sagaidot Skolotāju dienu, RTA Ēdināšanas uzņēmējdarbības mācību laboratorija sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas Izglītības pārvaldi pilsētas pedagogiem sniedza iespēju pilnveidot un papildināt savas zināšanas par tēmu „Veselīgi našķi”. Pedagogiem tika nodrošināta iespēja pagatavot pašiem un nogaršot veselīgus našķus.

Kā bērnus iesaistīt kopīgā gatavošanā? Visiem bērniem ir vēlēšanās palīdzēt gatavot, tikai ir ļoti svarīgi nepalaist to mirkli garām un „neatstumt” mazo censoni. Izmantojot ēdienu gatavošanas tematiku, mēs varam bērniem ne tikai iemācīt ko jaunu, bet nostiprināt jau iegūtās zināšanas matemātikā, latviešu valodā, kā arī papildināt viņu vārdu krājumu, turklāt vēl raisīt radošumu un interesi bērnos par kulināriju un ēdienu gatavošanu. Neuzbāzīgi un tikai caur savu piemēru mēs varam pievērst bērnu uzmanību tam, ko viņi ēd jau no agra vecuma.

Samanta Gaile,

RTA Inženieru fakultātes struktūrvienības Ģeotehnoloģiju un ekoindustrijas pētnieciskā centra inženieris

 



Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, 2016 © Atbrīvošanas aleja 115, Rēzekne, Latvija. Tālrunis: 28325368;
Jautājumus un ierosinājumus sūtiet uz helpdesk@rta.lv